Checklist voor de newbornfotoshoot

Newbornfotoshoot checklist

Leuk! Je hebt een newbornshoot gepland staan bij Raul ! ❤️
We gaan ons best doen om de kleine (of misschien wel 2) zo lief en mooi mogelijk vast te leggen. Hiervoor hebben wij een newbornfotoshoot checklist gemaakt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat neem je mee naar de fotoshoot?

 • Voldoende luiers: regelmatig maken we mee dat ouders (te) weinig luiers meenemen. Richtlijn is dat je voor 24 uur luiers mee hebt, dus minimaal 8 stuks. Er kunnen altijd “ongelukjes” gebeuren, maar ook als je onderweg bent kan je autopech krijgen.
 • Voldoende voeding: dit gaat dan met name om kunstvoeding en gekolfde melk. Ook hier is de regel: voor 24 uur, dus ook minimaal 8 stuks bij kunstvoeding. We hebben weleens meegemaakt dat het torentje per ongeluk omviel met de voedingen, dat een ouder een fles liet vallen met de voeding erin of ook weer de mogelijke autopech.
 • Speen. Er zijn ouders die absoluut geen speen willen, en daar heb ik alle begrip en respect voor, maar kinderen hebben vaak een natuurlijke zuigbehoefte of zuigreflex en de shoot gaat vaak echt stuk vlotter met een speen. Sommige ouders gebruiken ipv de speen hun pink of hun grote teen. Dat laatste was een grapje, maar dat was even om te kijken of je alert bent 😉
 • Omslagdoek. Deze heb je je mee om de kleine lekker warm te houden tussen en tijdens de sessies.
 • Spuugdoekjes. Om de ramen te lappen. Ook een grapje, je weet wel waar dat voor is toch 😊
 • Billendoekjes. Om origami en vliegtuigjes mee te vouwen 😛
 • Luchtige kleding voor de ouders. In de studio kan het bij een newbornshoot best wel warm worden. Om te voorkomen dat je badend in het zweet in de studio zit, neem ook wat luchtigs mee. Dit gaat dus om de momenten als ik met de kleine bezig ben. Voor eventueel foto’s samen met de kleine mag je uiteraard aandoen wat je fijn vindt voor op beeld. De ouder(s) met ontbloot bovenlichaam mag uiteraard ook voor mooie huid op huid foto’s met de baby.
 • De baby. Je weet maar nooit 🙈

Dat was het dan voor de checklist. Hiermee kan je helemaal voorbereid naar de fotoshoot komen! We hebben onder de foto nog wel wat praktische weetjes als extra aanvulling op de newbornfotoshoot checklist.

Twee newbornzusjes op de newbornfotoshoot
Newborntweeling 😍 – Wat een snoepjes!

Praktische Weetjes bij de newbornfotoshoot checklist

 • Bij een newbornshoot is de baby de “baas”. We kunnen dus niet van tevoren zeggen hoe lang de shoot duurt. Je hebt vlotte slapers die tijdens de hele shoot slapen, dan kunnen we binnen 1 ½ – 2 uur klaar zijn. Maar het kan ook dat de kleine niet wil slapen, onrustig is, onverzadigd, bij zuigbehoeftes geen speen mogen, etc, dan kan het dat de shoot 4 uur duurt.
 • Mede daarom is het voor kijkers, i.h.b. oudere broers en zussen van de baby, een lange zit. Houd hier rekening mee als je ook gezinsfoto’s wil. De oudere broer of zus (peuters & kleuters ihb) kunnen bijvoorbeeld later aanschuiven of even naar buiten; er is een leuke indoor playground bij de Intratuin in Pijnacker. Maar je kan er ook voor kiezen om de gezinsfoto’s te laten maken als de kleine 6+ maanden is. Dan kan de baby ook zitten, lachen en is die wakker.
 • Voor de oververmoeide ouders hebben we een slaapbank waar even een tukkie gedaan kan worden. Of nieuwe kindjes worden gemaakt. Het laatste ook weer een grapje, even kijken of je alert bent 😊
 • Aanwezig zijn een aankleedkussen, magnetron en waterkoker.
 • We hebben props voor de newbornshoots. Dus we hebben in principe alleen de baby nodig. Het meeste doen we bloot (blote billen en gewrapt in doeken) maar we hebben ook wat fotogenieke kledingstukken voor de baby.
 • Voor foto’s met oudere broer(s) en/of zus(sen) kan er een toeslag gelden (vanaf 50.-)
 • Maak gerust behind the scene foto’s en films. Als je ze online shared, tag me gerust (@raulneijhorst). Ik zit op alle socials (facebook, instagram, tiktok, be.real, twitter, snapchat, onlyfans 😛; nee, ik zit echt (nog) niet op OF hoor!) .
 • Na de fotoshoot leveren wij graag ook foto’s geprint. Denk aan een vergroting voor aan de muur of een mooi fotoalbum. We hebben diverse materialen voor de vergrotingen. Denk aan gewoon fotopapier (glans en mat), het oldskool canvas of het modernere dibond, forex en acryl. Als je alvast nadenkt, dan kan je in de studio voorbeelden bekijken. Dan blijven de foto’s die niet alleen maar op je usb, telefoon of computer, maar heb je ook mooie foto’s aan de muur of in een album. Van de baby of van de fotograaf 😉

Je bent nu helemaal prepared! Laten we gauw mooie foto’s maken 😊

Tot snel in de fotostudio in Pijnacker voor een mooie newbornfotosessie! <3

Click hier voor wat voorbeeldfoto’s!

En kijk ook gerust op facebook, instagram of onze speciale newborninsta

Een voorbeeld van een vader - zoon foto bij de newbornfotoshoot
lekker chillen in de fotostudio {^.^}

Visagie en hairstyling bij de newborn fotoshoot

Een makeupartist en haarstyling, a.k.a. een muah, kan ook erbij geboekt worden. Wij werken al vele jaren samen met de hele fijne visagistes die met alle huidtypen en huidtinten ervaring hebben. Je kan deze bijboeken vanaf 99 euro.

door Raul Neijhorst: originele en creatieve newbornfotograaf