Zwangerschaps Fotoshoot

Zwangerschapsfotografie – De Informatie

Wat leuk, jullie (of jij 😉) zijn (bent) zwanger! En je wilt een zwangerschaps fotoshoot met mooie, originele en creatieve foto’s!

Zwanger zijn: een mooie en bijzondere fase in een mensenleven. Dubbel, want het is voor de parent(s) to be speciaal, maar ook voor de kleine mens in de buik. Vroeger dacht ik er nooit zo over na. Maar toen ik zelf ging fotograferen en ook zelf vader werd, ervoer ik hoe speciaal deze periode is.

Graag leg ik jouw zwangerschap met mooie beelden vast. Het zijn de visuele herinneringen om op terug te kijken als je je kindje op de wereld hebt gezet. Geregeld kom ik mensen tegen die spijt hebben dat ze nooit een shoot hebben gedaan. Ik zeg qua fotografie altijd: je kan liever spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan. “Had ik toch maar foto’s laten maken”.

4 sisa's samen op de zwangerschaps fotoshoot. Allemaal tegelijk zwanger!
4 sisa’s – samen zwanger!

Zwangerschaps fotoshoot: het verloop

Je komt gezellig bij ons langs in de ruime studio in Pijnacker. Pijnacker? Ja, dat ligt een beetje in de driehoek: Den Haag – Zoetermeer – Rotterdam. En als je een vierkant wil maken, dan kan je Delft er ook bij trekken :p

De fotoshoot duurt 3-4 uur (in SME 2-3 uur). Dat lijkt lang, maar ik neem graag de tijd voor een shoot. Natuurlijk houd ik rekening met jou en dat je zwanger bent, maar juist omdat ik de tijd neem, is de fotoshoot helemaal niet zwaar. 99% van de mensen die op de shoot kwam, hield het prima vol. We zijn ook niet continu aan het fotograferen, maar je bent je aan het klaarmaken, omkleden, we maken foto’s, je bekijkt de foto’s, we kletsen wat, etc. En voor je het weet, is de tijd om!

Tijdens het omkleden, bewerk ik meteen een paar foto’s. Alle gemaakte (ja alle!) krijg je gelijk mee, inclusief de bewerkte foto’s. We maken minimaal 200 foto’s en ik probeer tussen de 5 en 15 foto’s te bewerken. Dit krijg je allemaal gelijk mee (ja gelijk!) op een usb en als je achteraf nog een paar foto’s bewerkt wil hebben, is dat uiteraard geen probleem.

Ook voor afdrukken, vergrotingen, fotoalbums e.d. kan je bij ons terecht.

Maar nu eerst: mooie foto’s maken 😊

Tot snel in de studio in Pijnacker voor een mooie zwangerschapsfotosessie! <3

Click hier voor wat voorbeeldfoto’s!

En kijk ook gerust op facebook, instagram of onze speciale zwangerschapsinsta

Let op: tekst gaat verder onder de foto!

p.s. Zelf hebben wij 2 kinderen en heeft mijn vrouw tijdens haar beide zwangerschappen HG gehad (hyperemesis gravidarum). Dit is extreme zwangerschapsmisselijkheid wat bij haar 9 maanden lang ziek zijn betekende en o.a. kan resulteren in uitdroging. Hiervoor is ze dan ook meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis. Wat zijn we blij dat we toch foto’s hebben laten maken, ook al was de roze wolk van zwanger zijn niet aanwezig. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je HG hebt geen zin hebt in een shoot, maar door de shoot met rust en op jouw tempo aan te kleden, denk ik dat je bij mij aan het goeie adres bent voor een fotoshoot!

creatieve en originele zwangerschapsfoto: Hangen in doek bij de zwangerchaps fotoshoot
lekker chillen in de fotostudio {^.^}

Zwangerschaps fotoshoot: wanneer?

De meeste mensen komen tussen de 7 en 8 maanden / 30 – 36 weken. Of dat de beste periode is? Dat bepaal je zelf. Zodra jij vindt dat je buik groot genoeg is ben je welkom voor een fotoshoot. Ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat men toch te laat komt of reserveert, dus wees op tijd. Wist je dat ik al een keer gebroken vliezen had tijdens de shoot? Of dat ik een paar uurtjes na de fotoshoot een berichtje kreeg dat de kleine er was?

Benodigdheden voor de zwangerschapsfotoshoot

Jezelf, een goed humeur en zin in de fotoshoot 🙂 Ok vooruit, ook nog wat extra spullen voor de fotoshoot 😉 We adviseren altijd om eigen kleding mee te nemen. Kleding waar je buik goed naar voren komt. Dat kan bijvoorbeeld een strakke jurk zijn, jeans met een topje, crop top, stoer jasje, een body en lingerie. Veel mensen vind het ook leuk om wat te doen met de schoentjes van de baby, de echo of denk aan een waslijntje met de kleertjes.

Zwangerschapsjurken en zwangerschapsdoeken voor de zwangerschaps fotoshoot

Tegenwoordig is het “in” om met zwangerschapsjurken en -doeken op de foto te gaan. In de studio hebben we een aantal van deze jurken die je zeker mag gebruiken tijdens de fotoshoot. Maar deze jurken zijn meer voor de “extra”. We raden echt aan om ook gewoon eigen kleding mee te nemen. Dit om te voorkomen dat iedereen hetzelfde aanheeft maar ook om teleurstellingen te voorkomen. Straks is de jurk te groot of te klein, staat het toch niet zoals je wilt of heb ik het niet in de kleur die je mooi vindt. We hebben ook een hele stapel doeken waar je onwijs mooie foto’s mee kan maken! Je kan ook zwangerschapsjurken huren. Dat kan bijvoorbeeld bij Renancy of Imani.

Meekomende partner en gezinsleden naar de zwangerschaps fotoshoot

Natuurlijk is het gezellig als je partner meekomt. Niet alle partners vinden het leuk om op de foto te gaan. Vaak omdat ze geen idee hebben hoe ze op de foto moeten en de perceptie hebben dat ze alle poses zelf moeten bedenken. Maar daar hoef je je helemaal geen zorgen over te maken! Ik help jullie met de poses, hoe je moet staan, kijken en het beste op de foto komt! Regelmatig hebben we papa’s to be die gedemotiveerd en zonder zin meekomen naar de shoot en dat ook aangeven. En wonderbaarlijk willen ze aan het eind niet eens meer weg, omdat het ze zo leuk vonden! Ook oudere broer(s) en zus(sen) van de baby zijn welkom! Houd wel rekening dat het een lange zit kan zijn. Boekjes, speelgoed e.d. mee is aan te raden en eventueel gaat papa even met ze wandelen terwijl mama foto’s maakt.

Visagie en hairstyling bij de zwangerschap fotoshoot

Een makeupartist en haarstyling, a.k.a. een muah, kan ook erbij geboekt worden. Wij werken al vele jaren samen met de hele fijne visagistes die met alle huidtypen en huidtinten ervaring hebben. Je kan deze bijboeken vanaf 99 euro.

door Raul Neijhorst: originele en creatieve zwangerschapsfotograaf

ZWANGERSCHAPSSHOOT

€199,- *

 • 3-4 uur
 • 200+ foto’s
 • onbeperkt omkleden
 • 1 persoon (partner & kids toegestaan)
 • 5 -15 bewerkte foto’s meteen klaar
 • alle gemaakte foto’s meteen mee op digitale mediadrager (cd/usb/wetransfer) 
 • kosteloos gebruik van aanwezige jurken + doeken (hangfoto: 25 toeslag)
 • Let op, per 1.6.2024 is de shoot 210 ipv 199 euro

Reserveer Nu!

 • avondtoeslag doordeweeks vanaf 15:00: 35 euro 
 • weekendtoeslag vrijdag vanaf 15:00, zaterdag en feestdagen:  60 euro. Zondagtoeslag: 100 euro ipv 60.
 • alle foto’s worden geleverd op een internetresolutie van ongeveer 900 x 600 pixels. Voor foto’s op hoge resolutie vragen wij 15,- per foto of 250,- voor de gehele sessie